Σχετικά με την συμμετοχή του ΦΣΑ στις κινητοποιήσεις ένα χρόνο μετά τα Τέμπη.

Το φετινό σύνθημα στην 24ωρη απεργία με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών και την ανερυθρίαστη προσπάθεια συγκάλυψής του είναι «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.»
Ένα χρόνο μετά τα Τέμπη και η προπάθεια συγκάλυψης είναι πασιφανής, με τα τραίνα ακόμα σε άθλια κατάσταση (πριν λίγες μέρες πήρε φωτιά ένα βαγόνι. Οι κυβερνητικές πολιτικές καμμένης γης που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρχίζουν σιγά σιγά να βρίσκουν αντίδραση. Αγρότες, φοιτητές, γιατροί του ΕΣΥ κάνουν μαζικούς αγώνες και βρίσκουν στήριξη στο λαό, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει. Μόνιμα εργατικά ατυχήματα, εκδικητικές απολύσεις, εξωφρενική ακρίβεια, στεγαστική κρίση, κατασπατάληση χρημάτων σε τράπεζες, κανάλια και καταστολή δημιουργούν ένα ασφυτκτικό πλαίσιο.
Το σημερινό ΔΣ του ΦΣΑ, σε μια λογικής αποστασιοποίησης από την κοινωνία, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών καταδικάζει την αδιάφορη, αναίσθητη και συντεχνιακή απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ.
Θεωρούμε ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν είμαστε στυγνοί επιχειρηματίες που ζούμε μόνο για το κέρδος, αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά είμαστε επιστήμονες, μέλος της και συμπάσχουμε μαζί της. Γονείς που κλαίμε για τα παιδιά που χάθηκαν, αδέρφια, κόρες και γιοί που θρηνούμε για όλους όσους χάθηκαν εκείνη τη νύχτα εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών. Κυβερνητικών πολιτικών που διαλύουν κάθε πτυχή της κοινωνίας, κάθε μέλος της.
Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών, καλούμε όλους τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κατέβουν στην πορεία για να δείξουμε ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί, οι ζωές μας έχουν αξία πάνω από τα κέρδη τους.
Την Τετάρτη 28/2 όλες και όλοι στα Χαυτεία στις 11.00

Ψήφοφορία ΔΣ ΦΣΑ:
1) Να βγει Δελτίο Τύπου και Αφίσα για τις βιτρίνες των φαρμακείων: Λουράντος, Μανωλόπουλος, Σερμπίνης, Καλογερόπουλος, Δαγρές.
2) Τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην πορεία: Βασιλαδιώτης.
3) Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και πορεία: Τριανταφύλλη, Γιαννόγλου.
4) Καβαλάρης απών.

Σχολιάστε